Порошенко прокоментував розширення санкцій проти РФ

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко подякував США за рішення щодо розширення санкцій проти Росії і закликав світ наслідувати цей приклад.

Президент України Петро Порошенко подякував США за рішення щодо розширення санкцій проти Росії і закликав світ наслідувати цей приклад.

Про це пише «Слово і Діло».

«Драконівські» санкції США проти РФ: запровадять чи лише обіцяють?У США запустили механізм розгляду нового пакету заходів проти Росії, який отримав неофіційну назву драконівські санкції.

«Вітаю розширення Вашингтоном санкцій проти юридичних та фізичниї осіб Росії за порушення суверенітету та територіальної цілісності України в Криму і на Донбасі. Чіткий сигнал - всі, хто причетний до злочинної окупації українського півострова та гібридну агресію на Донбасі, не уникнуть відповідальності. Думаю, що і наші інші партнери мали б наслідувати цей приклад», - йдеться у заяві Порошенка, оприлюдненій у Twitter.

Президент відмітив, що Україні протягом понад 4 років «вдається не лише зберігати, але й посилювати санкційний тиск проти агресора».

«Спільним трансатлантичним фронтом змусимо Кремль змінити свою поведінку, забрати своїх найманців з України, повернути вкрадені території та поважати міжнародне право», - зазначив Порошенко.

Нагадаємо, що 8 листопада Міністерство фінансів США розширило санкції проти РФ в зв'язку з анексією Криму та агресією на Донбасі.

До списку санкцій внесли кримського співробітника Федеральної служби безпеки РФ Андрія Сушка, заступника глави «МГБ ЛНР» Олександра Басова, колишнього командувача ракетними військами і артилерією РФ Володимира Зарицького, вісім компаній з окупованого Криму та «МГБ ЛНР».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: