Карта ООС: ситуація на сході України на 9 листопада

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 9 листопада 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Ситуація на сході країни станом на 9 листопада 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська продовжували порушувати режим тиші та вели провокаційні прицільні обстріли позицій підрозділів Об’єднаних сил.

Загалом протягом минулої доби російсько-окупаційні війська здійснили 14 збройних провокацій, при цьому випустили загалом близько 20 мін калібрів 120 та 82 мм.

Захисники України 7 разів були змушені відкривати вогонь у відповідь. Наші оборонці адекватно застосовували штатне піхотне озброєння не порушуючи Мінські угоди.

Внаслідок бойових дій протягом минулої доби двоє Українських захисників отримали поранення різних ступенів. Наших героїв евакуйовано до медичних закладів, де наші військові отримують кваліфіковану лікарсько-сестринську допомогу.

Напрямки:

На луганському напрямку було 3 прицільні ворожі обстріли

Близько 04:00 ранку російсько-окупаційні війська випустили 10 мін калібру 82 мм та вели обстріли з гранатометів та стрілецької зброї в районі Кримського. Пізніше, з 15:30, ворог поновив обстріли з гранатометів та іншого піхотного озброєння.

Ввечері захисники Новолуганського зафіксували розриви 4-х ворожих мін забороненого Мінськими угодами 120-го калібру. Також окупанти вели тут обстріл з гранатометів.

Захисники України, адекватно вели вогонь у відповідь, застосовуючи штатне піхотне озброєння.

На донецькому напрямку було 11 порушень режиму тиші


Зокрема, двічі в бік позицій захисників України поблизу н.п. Павлопіль та Славне окупанти випустили по декілька мін калібру 82 мм.

В інших випадках ворог застосовував гранатомети та інше піхотне озброєння. Непоодинокі вогневі провокації в бік підрозділів Об’єднаних сил зафіксовано в районі н.п. Павлопіль, Красногорівка, Лебединське, Старогнатівка, Чермалик, Опитне, Піски.

Ситуація на лінії фронту сьогодні, 9 листопада

З початку цієї доби станом на 12:00 з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 1 прицільний обстріл на Луганському напрямку.

З 07:50, близько півгодини, ворог вів вогонь з напрямку окупованого села Логвинове по наших оборонцях Луганського. Противник випустив 10 мін калібру 120 мм, що, нагадаємо, заборонений до застосування Мінськими угодами, вів активні обстріли з гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Захисники України придушили ворожу активність адекватним вогнем у відповідь зі штатного піхотного озброєння, не порушуючи Мінських домовленостей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: