Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Вадим Івченко

Читать на русском
Івченко обіцяв допомагати поверненню переселенців і відновленню зруйнованих міст на Донбасі, а також змусити Росію компенсувати збитки від окупації Криму.
Вадим ІвченкоСлово і Діло

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Вадим Івченко (фракція «Батьківщини»).

Івченко пройшов до Верховної Ради в листопаді 2014 року за загальнодержавним багатомандатним округом номером 6 у списку «Батьківщини». Зараз він є заступником голови Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин. За час каденції нардеп дав 70 обіцянок, з яких 31 виконав, а 16 – провалив.

Нардеп не впорався з обіцянкою, що «Батьківщини» проголосує за зняття недоторканності з Дейдея та Лозового.

Вадим ІвченкоНародний депутат України

«Ми голосуємо за все такі подання, щоб надати можливість народним депутатам без недоторканності надати свідчення щодо тих звинувачень, які їм інкримінують», – заявив нардеп.

Однак, коли Рада розглядала питання про зняття недоторканності з Лозового, Дейдея та ще трьох народних депутатів, у сесійній залі не знайшлося достатньої кількості голосів. Так, від «Батьківщини» подання ГПУ підтримали лише 9 парламентарів.

Провалив нардеп запевнення, що «Батьківщина» не голосуватиме, поки парламент не переголосує законопроект про медичну реформу. Проте того ж дня депутати від фракції брали участь у голосуваннях, незважаючи на те, що згаданий законопроект не був винесений на переголосування.

Не виконав Івченко обіцянку ініціювати законопроект «Про футбол».

«Як член виконкому ФФУ й на численні звернення небайдужих до спорту людей ініціюю розробку законопроекту «Про футбол». Для чого його створювати? Сьогодні в Україні склалася дуже складна економічна ситуація й спорт фінансується за залишковим принципом або зовсім не фінансується.

Ті, хто має кошти, в спортклуби не першого ешелону їх не вкладають. Зарплати футболістів прем’єр-ліги такі ж, як заробіток усієї команди або кількох команд другої ліги. Профспілки незрозуміло на кого працюють і кого захищають. А клубів уже на два менше, ніж було минулого року. Потрібно об’єднати вирішення всіх проблемних питань в одному законопроекті», – написав Івченко на своїй сторінці в Facebook, але законодавчу ініціативу так і не подав.

Впорався політик з обіцянкою оприлюднити списки людей, які брали участь у підкупі виборців на 206-му окрузі в Чернігові під час довиборів у 2016 році. Також він збирався передати ці списки до правоохоронних органів. Він стверджував, що на окрузі йде масове скуповування голосів провладними кандидатами, які маскувалися під самовисуванців.

«В обласному офісі «Батьківщини» знають прізвища людей, які беруть участь у створенні піраміди з підкупу виборців, їхні мобільні телефони, мають зразки підписних листів і навіть знають суми, які будуть витрачені на ці шахрайські дії. А керує цим злочином начальник комунального підприємства», – сказав він.

За результатами довиборів до Верховної Ради, перемогу в 206-му окрузі здобув самовисуванець Максим Микитась.

У Центрвиборчкомі нам повідомили, що нардеп Івченко не посилав звернення зі списками осіб, які брали участь у підкупі виборців на 206-му одномандатному окрузі.

У Головному управлінні Нацполіції в Чернігівській області повідомили, що за фактами підкупу виборців на 206-му окрузі було порушена кримінальна справа, проте інформація про неї є таємницею слідства.

Нардеп виконав свою передвиборчу обіцянку домогтись ухвалення закону про прозорість фінансування партій, проголосувавши за проект закону щодо фінансування політичних партій.

Вадим ІвченкоНародний депутат України
Івченко пообіцяв сприяти поверненню переселенців та відбудові зруйнованих містСказано 18 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Архів

До кінця каденції Івченку потрібно виконати ще 22 обіцянки. Він запевнив, що фракція «Батьківщини» всіма можливими методами відстоюватиме збільшення фінансування субсидій.

Також два з половиною роки тому він заявив, що фракція законодавчо домагатиметься повернення землі в розпорядження територіальних громад. Поки жодних зрушень у виконанні цієї обіцянки не було.

Аналогічна ситуація з передвиборчими обіцянками сприяти поверненню переселенців і відновленню зруйнованих міст Донбасу, а також із наміром змусити Росію компенсувати збитки від окупації АР Крим.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: