Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Батьківщина"
  • Член комітету ВРУ з питань аграрної та земельної політики

Івченко заявив, що «Батьківщина» буде домагатися вирішення питання щодо повернення землі у розпорядження територіальних громад

24 червня 2016 року народний депутат України Вадим Івченко заявив, що «Батьківщина» буде домагатися вирішення питання, шляхом законодавчої роботи щодо повернення землі у розпорядження територіальних громад.
Виконано
Сказано 24 червня 2016 р.

Джерело

  • http://ba.org.ua/vadim-ivchenko-navit-u-pracyuyuchix-lyudej-pri-ninishnix-tarifax-ne-vistachit-na-splatu-komunalki/
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=1196
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=6787

Результат

Обіцянка отримує статус "виконано", фракція ВО "Батьківщина" підтримувала законопроекти, спрямовані на повернення землі в розпорядження територіальних громад. Жоден з нижчеописаних законопроектів не був прийнятий в цілому, однак депутати на голосуваннях підтримували законодавчі ініціативи.

2 грудня 2014 року в Верховній Раді був зареєстрований законопроект №1159 "Про деякі заходи щодо посилення ролі територіальних громад в управлінні земельними ресурсами", який впливає на реалізацію обіцянки. 18 березня 2015 року було голосування про розгляд проекту Закону про деякі заходи щодо посилення ролі територіальних громад в управлінні земельними ресурсами (№1159), "Батьківщина" підтримала законопроект, але рішення не було прийнято.Станом на 15 серпня 2019 року законопроект знаходиться на стадії розгляду в профільному Комітеті ВР.

19 квітня 2016 року Івченко підтримав в першому читанні законопроект №4355 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування з управління земельними ресурсами та посилення державного контролю за використанням та охороною земель» .Законопроектом пропонується передати всім сільським, селищним, міським радам повноваження щодо розпорядження землями державної власності за межами населених пунктів в якості делегованих повноважень (крім земель оборони, земель природно-заповідного та іншого природоохоронного призначення та інших, які мають важливе значення для держави) .Також пропонується надати органам місцевого самоврядування повноваження щодо зміни цільового призначення земельних ділянок приватної власності та визначити порядок встановлення меж територіальних громад у разі виникнення невизначеності або спору по приводу таких між. Станом на 15 серпня 2019 року законопроект готується до другого читання.

Фракція "Батьківщина" підтримала даний законопроект: 11 депутатів з 19.