Карта ООС: ситуація на сході України на 8 листопада

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 8 листопада 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Протягом 7 листопада російсько-окупаційні війська вдвічі збільшили кількість обстрілів оборонних позицій підрозділів Об’єднаних сил, порівняно з попереднім днем. При цьому окупанти застосовували міномети та гранатомети.

Загалом протягом минулої доби окупанти здійснили 19 прицільних обстрілів оборонних позицій захисників України, при цьому випустили близько 30 мін калібрів 120 та 82 мм.

Захисники України 10 разів вели адекватний вогонь у відповідь не порушуючи Мінські угоди та застосовували виключно штатне піхотне озброєння.

За даними розвідки Об’єднаних сил протягом минулої доби двох окупантів російсько-терористичних військ знищено, ще трьох поранено.

Протягом минулої доби троє Українських військових отримали поранення різних ступенів внаслідок бойових дій. Їх евакуйовано до медичних закладів, де наші захисники отримують необхідну кваліфіковану допомогу.

Напрямки:

Луганський напрямок

Ворог здійснив 4 прицільні обстріли.

З гранатометів та іншого піхотного озброєння російсько-окупаційні війська цілили в бік захисників н.п. Зайцеве та Хутір Вільний.

Ввечері з близько 18:00, понад годину ворог випустив загалом близько 20 мін калібрів 120 та 82 мм та вів активні обстріли з гранатометів та піхотного озброєння по оборонцях Луганського.

Підрозділи Об’єднаних сил були змушені відкривати вогонь у відповідь з метою збереження життя та здоров’я наших воїнів. Наші захисники адекватно застосовували штатне піхотне озброєння та придушували ворожу активність.

Окрім цього, вчора, з 19:35 російсько-окупаційні війська вчергове порушили режим тиші поблизу н.п. Станиця Луганська. Ворог застосував стрілецьку зброю з напрямку окупованої Миколаївки, з метою зриву попередніх домовленостей про розведення сил та засобів сторін на цій ділянці.

Донецький напрямок

Російсько-окупаційні війська 15 разів свідомо здійснювали вогневі провокації в бік захисників України. Ворожі обстріли із застосуванням гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї зафіксовано в районі н.п. Павлопіль, Піски, Гнутове, Красногорівка, Авдіївка, Мар’їнка, Новомихайлівка, Лебединське.

При цьому вчора з 07:00 поблизу Павлопіля окупанти випустили близько 10 мін калібру 82 мм, застосовували озброєння БМП та зенітну установку ЗУ-23-2.

Ситуація на лінії фронту сьогодні, 8 листопада

З початку цієї доби станом на 12:00 з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано два прицільних обстріли.

Вночі окупанти випустили 10 мін калібру 82 мм та вели обстріли з гранатометів та стрілецької зброї в районі Кримського. Підрозділ Об’єднаних сил примусив ворога до дотримання режиму тиші, застосовуючи штатне піхотне озброєння.

Зранку, після 06:00 окупанти здійснили обстріл з гранатометів та великокаліберних кулеметів в бік оборонців Павлопіля.

Втрат внаслідок бойових дій від початку поточної доби у підрозділах Об’єднаних сил немає.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: