Партія Трампа змогла зберегти контроль над Сенатом США

Читать на русском
Демократична партія взяла контроль над Палатою представників, а республіканці зберегли більшість у Сенаті.

Президент США Дональд Трамп заявив, що проміжні вибори до Конгресу були успішними для Республіканської партії.

Як пише «Слово і Діло», про це американський лідер-республіканець написав у Twitter.   «Величезний успіх сьогодні. Дякую всім вам!», – написав американський лідер. Раніше центральні телеканали США повідомили, що Демократична партія взяла контроль над Палатою представників, а республіканці зберегли більшість у Сенаті.

Телеканал CNN повідомив, що президент Трамп і його радники поки перебувають у «гарному настрої», спостерігаючи за прогнозами результату проміжних виборів. За його даними, голові держави настійно рекомендують не покладатися на показники опитувань, щоб не зробити ту ж помилку, яку зробили суперники республіканця на загальних виборах 2016 року. Як передавала раніше телекомпанія, Трамп спеціально не запланував на день виборів жодних офіційних заходів. Помічники та радники президента стежать за голосуванням, перевіряють правильність результатів і регулярно доповідають про свої висновки Трампу.

Вся інформація стікається в «оперативний штаб», організований для президента в західному крилі Білого дому. Як стверджував раніше CNN, Трамп нібито вже змирився з майбутньою втратою республіканцями більшості в нижній палаті Конгресу й розмірковує, на кого б перекласти відповідальність за таке фіаско.

У вівторок в США відбулися проміжні вибори. В результаті цього голосування були переобрані 35 зі 100 сенаторів, все 435 членів Палати представників Конгресу, 39 губернаторів штатів і територій, а також 6073 члена законодавчих зборів штатів, судді й члени рад шкільних округів. Проміжними вони називаються тому, що проводяться через два роки після попередніх президентських виборів і за два роки до наступних.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп має намір брати участь у президентських виборах у США в 2020 році.

Як відомо, за рік президентства Трампа США посіли рекордно низьку позицію в рейтингу глобального лідерства.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: