В Україні змінили правила оформлення біометричних паспортів

Читать на русском
Заяву на оформлення біометричного паспорта українці тепер можуть заповнити в режимі онлайн.

Заяву на оформлення паспорта тепер можна подати онлайн. Однак не йдеться про повне оформлення документів через інтернет.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив голова Державної міграційної служби України Максим Соколюк, пише «Інтерфакс» у середу, 7 листопада.

До яких країн світу та на який термін українці можуть в'їжджати без візДо 85 країн світу українці можуть відправитися лише за закордонним паспортом. В яких країнах потрібно оформлювати візу після приїзду, де нам будуть раді протягом 180 днів, а звідки попросять виїхати через два тижні?

За його словами, не йдеться про повне оформлення документів через інтернет, оскільки людині необхідно особисто прибути до міграційної служби, щоб сфотографуватися й відсканувати відбитки пальців.

«Але сервіс зменшить час очікування при оформленні й допоможе збільшити кількість громадян щодо оформлення цих документів», – сказав очільник міграційної служби.

За словами Соколюка, дані заповненої анкети не зберігатимуться на серверах міграційної служби, а залишаться у вигляді QR-коду або роздруківки в громадянина.

Як повідомлялося, з початку 2018 року українці оформили понад три мільйони паспортів для виїзду за кордон.

Станом на вересень біометричні паспорти отримали майже 10 мільйонів українців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: