ПриватБанк реструктуризує 294 тисячі кредитів

Читать на русском
Позичальникам будуть запропоновані 47 різних типів реструктуризації. Умови будуть залежати від обсягів і типу позики.

ПриватБанк планує реструктуризацію 294 тис. кредитів кредитів фізичних осіб, а також малого та середнього бізнесу.

Про це повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на ZN.UA.

Олег ЛяшкоГолова "Радикальної партії Олега Ляшка"
Ляшко пообіцяв, що після приходу до влади поверне незаконно виведені через Приватбанк коштиСказано 6 квітня 2018 р.Статус обіцянки: Архів

Реструктуризація повинна початися в кінці листопада і триватиме орієнтовно 6-8 місяців.

Під реструктуризацію потраплять роздрібні кредити і позики малому і середньому бізнесу, видані до 19 грудня 2016 року, за винятком кредитів, виданих у зоні проведення ООС, Криму, кредитів військовослужбовцям, кредитів померлим, нерезидентам і пов'язаним із банком особам.

Йдеться про реструктуризацію кредитних угод, що стосуються позик від 5 до 300 тис. грн. Загальний обсяг - 48,5 млрд грн, із яких балансова заборгованість - 12,3 млрд грн, а небалансовая (пеня, штрафи і комісії) - 36,2 млрд грн.

Позичальникам будуть запропоновані 47 різних типів реструктуризації. Умови будуть залежати від обсягів і типу позики. Аванс складе мінімум 15% від суми реструктуризації, ставка річних - 13-16% в гривні і 0,01% в доларах США і євро. У результаті реструктуризації всі кредити в іноземній валюті будуть переведені в національну валюту. У більшості випадків позичальникам запропонують тільки повернути тіло позики та більшу частину відсотків без нарахованих штрафів, комісій та пені.

У цілому ПриватБанк не розраховує, що зможе повернути весь обсяг заборгованості. За приблизними підрахунками банк планує повернути близько 3,5 млрд грн. Сума прощеної заборгованості повинна скласти близько 5,7 млрд грн. Решту коштів, тобто левова частка, будуть списані за рахунок сформованих резервів банку.

Раніше агентство Fitch оцінило надiйнiсть ПриватБанку.

Також нагадаємо, ПриватБанк тимчасово припинить обслуговувати картки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: