У кількох аеропортах ЄС пасажирів будуть перевіряти на детекторі брехні

Читать на русском
детектори брехні встановлять на прикордонних пунктах пропуску в Угорщині, Латвії та Греції, оскільки ці країни межують з державами, які не є членами ЄС.

У декількох аеропортах Європейського союзу пасажирів зобов'яжуть проходити тест на детекторах брехні, які працюють за допомогою штучного інтелекту.

Про це повідомляє Слово і Діло із посиланням на USA Today.

Новий проект має назву iBorderCtrl та реалізовується за підтримки Європейського союзу.

Повідомляється, зо детектори брехні встановлять на прикордонних пунктах пропуску в Угорщині, Латвії та Греції, оскільки ці країни межують з державами, які не є членами ЄС.

Випробування обладнання відбудуться вже у цьому місяці - листопаді. Під час перевірок ті пасажири, котрі прибуватимуть з-за меж ЄС, будуть відповідати на запитання анімованого прикордонника на комп’ютері через веб-камеру.

Відомо, що віртуальний прикордонник аналізуватиме мікровирази обличчя пасажирів, щоб визначити - чи кажуть вони правду. Працівники прикордонних відомств контролюватимуть цей процес і будуть втручатися у тому випадку, якщо виявлять ризик для безпеки.

У тих пасажирів, які у категорії низького ризику, під час перевірок детекторі брехні будуть запитувати лише основну особисту інформацію. Для тих пасажирів, які у групі підвищеного ризику, проводитимуть перевірку більш детально.

Додамо, в аеропорту «Бориспіль» впровадять онлайн-спостереження за багажем.

Нагадаємо, «Бориспіль» очолив рейтинг великих аеропортів Європи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: