Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Павло Кишкар

Читать на русском
Кишкар виконав 58 відсотків обіцянок. Він збирався домогтися виробництва та закупівлі сучасного озброєння, а також піти на парламентські вибори й програти їх.
Павло КишкарСлово і Діло

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Павло Кишкар (позафракційний).

Кишкар пройшов до Верховної Ради в листопаді 2014 року за загальнодержавним багатомандатним округом 7-м номером від партії «Самопоміч». Нагадаємо, в серпні 2015 року фракція «Самопомочі» виключила зі свого складу п'ятьох депутатів (у тому числі й Кишкаря), які підтримали в першому читанні зміни до Конституції в плані децентралізації. Зараз нардеп позафракційний. Також він є членом комітету Верховної Ради України з питань регламенту та організації роботи Верховної Ради України.

За час каденції Кишкар дав 53 обіцянки, з яких 30 виконав (57%), а 5 – провалив.

Нардеп збирався підтримати подання про зняття недоторканності з шести депутатів: Андрія Лозового, Олеся Довгого, Євгена Дейдея, Максима Полякова, Борислава Розенблата та Михайла Добкіна. Коли 11 липня 2017 року Верховна Рада розглядала подання на зняття депутатської недоторканності з п'яти депутатів (Лозового, Довгого, Дейдея, Полякова, Розенблата), Кишкар підтримав їх усі, однак Євген Дейдей і Андрій Лозовий залишилися недоторканними. Двома днями пізніше Рада позбавила недоторканності Михайла Добкіна. Кишкар підтримав і цю постанову.

Також нардеп, як і обіцяв, підтримав законопроект про обмеження ввезення в Україну російських книг антиукраїнського змісту та голосував за більшість законодавчих ініціатив, спрямованих на адресне забезпечення осіб, які захищали свободу й територіальну цілісність України.

Впорався нардеп і зі своєю передвиборчою обіцянкою домогтися прозорості державних закупівель, підтримавши голосування за запровадження системи електронних торгів ProZorro на всі держзакупівлі в країні.

Обіцянка Кишкаря внести до Верховної Ради законопроект щодо забезпечення автомобільним транспортом людей з особливими потребами залишилася невиконаною, тому що протягом чотирьох років нардеп так і не подав відповідного законопроекту.

Не вдалося нардепу пролобіювати пакет законопроектів щодо перезавантаження грального бізнесу в Україні. Він заявляв, що зміна законодавства вивела б із тіні мільярдний обіг і поповнила бюджет щонайменше на 3-5 мільярдів гривень. Проте за чотири роки він так і не подав законопроектів, що стосуються зміни ситуації з гральним бізнесом.

Невиконаним залишилося передвиборче програмне запевнення Кишкаря домогтися скасування пільг і встановлення гідної оплати праці парламентарів і міністрів. Нардеп проголосував за внесення змін до держбюджету-2017, що збільшують посадові оклади народних депутатів. Зарплата парламентаря склала 25 мінімальних – 36,250 тисячі гривень. Однак до сьогодні нардепи не позбавлені низки пільг. Зокрема, це право на отримання компенсації за оренду житла, особливі форми надання медичних послуг тощо.

Кишкарю потрібно виконати ще 18 обіцянок. Нещодавно він запевнив, що готовий підтримувати проекти «Батьківщини», якщо вони стосуватимуться деокупаційних процесів, розвитку збройних сил та інших військових формувань.

Досі чекає на виконання передвиборча обіцянка Кишкаря домогтися виробництва та закупівлі сучасного озброєння. Поки що нардеп своїх ініціатив з цього приводу не подавав.

Схожа ситуація з його передвиборчим запевненням домогтися проведення люстрації. Досі в Конституційному суді перебуває на розгляді закон «Про очищення влади». Тим часом люстровані раніше чиновники й силовики масово відновлюються на роботі через суди.

Кишкар запевнив, що піде на парламентські вибориСказано 16 квітня 2018 р.Статус обіцянки: Архів

Крім того, Кишкар навесні заявив, що піде на парламентські вибори й програє їх, а після цього піде або на фронт, або виховувати дітей.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: