Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Дмитро Добкін

Читать на русском
Дмитро Добкін не виконав жодної обіцянки, майже половину вже провалив, а за ті, які ще в процесі, навіть не брався.

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Дмитро Добкін (фракція «Опозиційного блоку»).

Добкін був обраний до Верховної Ради в листопаді 2014 року за виборчим округом №178 (Харківська область). Відтоді народний депутат дав 15 обіцянок, не виконав жодної, а 6 – провалив.

Нічого не зробив Добкін навіть для свого мажоритарного округу. У передвиборчій програмі він обіцяв продовжити реконструкцію очисних споруд у Первомайському. У вересні в міській раді «Слову і Ділу» повідомили, що для забезпечення електроживлення обладнання каналізаційних очисних споруд з обласного бюджету було виділено понад 21 мільйон гривень. На реконструкцію очисних споруд міста потрібно ще додатково 26 мільйонів гривень. При цьому Добкін ніяк не сприяв ремонту.

Добкін пообіцяв втілити в життя процес децентралізації владиСказано 19 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Також депутат не долучався до проведення ремонту басейну в Балаклії, хоча відповідна обіцянка зафіксована в його програмі. Крім того, він проігнорував свою передвиборчу обіцянку завершити ремонт системи водопостачання в селі Червоне. Ремонтні роботи провели, але без допомоги Добкіна.

Обіцяв Добкін забезпечити розробку буровугільного родовища Барвінківського району Харківської області. У серпні місцева адміністрація повідомила «Слову і Ділу», що розробка бурого вугілля не провадилась. І інформації про те, що нардеп допомагав у вирішенні питання, немає.

Ще дев'ять обіцянок у парламентаря залишаються в процесі виконання. Відзначимо, що Добкін досі нічого не зробив, щоб їх виконати. Обіцяв він, у тому числі, відновити аграрне виробництво шляхом залучення інвестицій, створити нові робочі місця в сільській місцевості, збільшити дотації на автодороги округу й продовжити ремонт житлового фонду свого округу.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: