Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Микола Кучер

Читать на русском
Народний депутат від БПП Микола Кучер за весь час своєї каденції не провалив жодної обіцянки.

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Микола Кучер (фракція «Блоку Петра Порошенка»).

Кучер був обраний до Верховної Ради в листопаді 2014 року по виборчому округу №17 (Вінницька область). За час своєї каденції нардеп дав 25 обіцянок, 21 з яких виконав (84%), ще 4 – залишаються в процесі.

У лютому 2016 року парламентар виконав обіцянку про те, що висловлюватиме недовіру Кабінету міністрів. Рада голосувала за постанову «Про відповідальність Кабінету міністрів України (щодо ухвалення резолюції недовіри Кабінету міністрів України)», але рішення щодо нього не ухвалили через брак голосів. Однак Кучер документ підтримав.

Також Кучер, як і обіцяв, підтримав восени 2016-го постанову про скасування підвищення зарплат народним депутатам. Відзначимо, що зарплату планували збільшити вдвічі – до 36 тисяч 250 гривень. Крім того, нардеп виконав кілька обіцянок для свого мажоритарного округу. Зокрема, домагався виділення коштів із державного бюджету на ремонт доріг. У 2016 році після його численних звернень Кабмін вирішив виділити 45 мільйонів гривень на ремонт об'їзної дороги навколо міста Гайсина Вінницької області. Також Кучер вирішив питання ремонту дороги та площі в селі Баланівка.

Обіцяв депутат провести повну реконструкцію інфекційного відділення в Бершадській окружній лікарні інтенсивного лікування. «За планом буде проведена повна реконструкція інфекційного відділення цієї лікарні, а також буде куплене необхідне медичне обладнання», – заявив Кучер. Минулого року він відзвітував про виконання своєї обіцянки: за залучені ним кошти ремонт провели.

Минулого року він впорався з обіцянкою провести повну реконструкцію дитячого садка в селі Тростянчик. Для цього Кучер залучив кошти в розмірі 210 тисяч гривень. У дитсадку замінили вікна та двері, утеплили всі приміщення й встановили новий ігровий майданчик.

Навесні Кучер запевнив, що найближчим часом в селі Савинці буде відкритий спортивний комплекс. На це вже залучені кошти, поки ведуться будівельні роботи. Крім того, він обіцяв відремонтувати покрівлю та приміщення пам'ятки архітектури «Стражнице» в Баланівці.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: