Порошенко підписав закон «маски-шоу стоп-2»

Читать на русском
Закон під умовною назвою маски-шоу стоп-2- полегшує механізм притягнення до відповідальності слідчого або прокурора, які ухвалили незаконне рішення під час розслідування кримінальної справи.

Президент України Петро Порошенко підписав закон «маски-шоу стоп-2».

Відповідний закон він підписав під час зустрічі з бізнесом, передає «Слово і Діло» в середу, 31 жовтня.

«Закон під умовною назвою «Маски-шоу стоп-2» полегшує механізм притягнення до відповідальності слідчого або прокурора, які ухвалили незаконне рішення під час розслідування кримінальної справи, яке згодом було скасоване судом», – написав Порошенко в Twitter.

Нагадаємо, 18 вересня парламент схвалив у першому читанні за основу та в цілому урядовий законопроект №8490 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення забезпечення дотримання прав учасників кримінального судочинства та інших осіб правоохоронними органами при провадженні досудового розслідування».

Зокрема, документ спрямований проти безпідставного продовження термінів досудового розслідування. Документом передбачається встановити можливість іншої особи, права або законні інтереси якої обмежуються під час досудового розслідування, звернутися до слідчого судді з клопотанням про закриття справи, якщо спливли всі терміни, встановлені для проведення досудового розслідування, з моменту внесення відомостей про злочин до Єдиного реєстру досудових розслідувань до дня повідомлення особі про підозру.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: