Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Наталія Кацер-Бучковська

Читать на русском
Наталія Кацер-Бучковська виконала рівно половину своїх обіцянок. Ще шість у неї залишаються в процесі.

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Наталія Кацер-Бучковська (фракція «Народного фронту»).

Кацер-Бучковська була обрана до Верховної Ради в листопаді 2014 року за загальнодержавним багатомандатним округом. За час своєї каденції народний депутат дала 16 обіцянок, з яких виконала рівно половину, а 2 – провалила.

Не впоралася нардеп із програмною обіцянкою сприяти в наданні житла сім'ям загиблих під час антитерористичної операції. Кацер-Бучковська не голосувала за бюджет на 2017 рік, де була закладена субвенція на виплату компенсації за житло для сімей загиблих учасників АТО. Також вона була відсутня на голосуванні за законопроект, згідно з яким сім'ям загиблих в АТО надається державна підтримка в розмірі 50% вартості будівництва житла.

У квітні минулого року Кацер-Бучковська запевнила, що фракція «Народного фронту» підтримають законопроект про енергоефективність будівель. «Низький рівень енергоефективності є однією з найбільших проблем в Україні. Ухвалення цього законопроекту має велике значення не лише для зменшення вартості послуг, які оплачує наше населення, а й для гарантування енергетичної безпеки, для імплементації європейських норм з енергетичної безпеки», – зазначила вона. У підсумку більшість фракції документ підтримала, і депутат обіцянку виконала.

Виконала парламентар обіцянку зареєструвати законопроект про уповноваженого з енергетичної безпеки. В липні до Ради був внесений законопроект «Про основи державної політики у сфері енергетичної безпеки України», який передбачає створення такої посади. Кацер-Бучковська стала одним з ініціаторів цього проекту закону.

Крім того, вона виконала програмну обіцянку й підтримала більшість ініціатив, які підвищують соціальний статус і захист військовослужбовців та членів їхніх сімей, надають низку пільг і створюють систему адресного соціального забезпечення.

У процесі виконання у Кацер-Бучковської залишаються ще шість обіцянок. У лютому цього року нардеп запевнила, що голосуватиме за внесення змін до закону про санкції щодо заборони програмного забезпечення та телекомунікаційного обладнання держави-агресора. Станом на жовтень відповідний законопроект усе ще очікує розгляду.

Також депутат обіцяла ініціювати оновлення антикорупційного законодавства шляхом зменшення кількості дозволів, органів контролю та перевірок. Рада вже ухвалила три законопроекти з пакета «державного нагляду», які передбачають вільний доступ до бази перевірок і їх результатів, а також конкретизують підстави для здійснення перевірок і встановлюють чіткі терміни їх проведення. Кацер-Бучковська була відсутня при ухваленні всіх законопроектів.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: