У київському транспорті запрацював електронний квиток

Читать на русском
З вівторка, 30 жовтня, в Києві запрацювала в тестовому режимі система електронного квитка для проїзду в громадському транспорті.

З вівторка, 30 жовтня, в Києві запрацювала в тестовому режимі система електронного квитка для проїзду в громадському транспорті.

У Києві хочуть відмовитися від маршруток. Що для цього потрібно та чи впровадять єдиний квиток?У Києві до 2024 року планують відмовитися від маршруток та оновити парк автобусів, тролейбусів і трамваїв. Що з цього вийде, розбирались експерти.

Про це йдеться в розпорядженні на сайті КМДА, передає «Слово і Діло».

«Запровадити з 30 жовтня 2018 року в режим дослідної експлуатації автоматизовану систему обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті міста Києва незалежно від форм власності: в метрополітені, фунікулері, міській електричці, в трамваях і тролейбусах, автобусних маршрутах загального користування, а також автобусних маршрутах загального користування, що працюють у режимі маршрутного таксі», – йдеться в документі.

Також зазначено, що система єдиного електронного квитка в тестовому режимі в наземному транспорті Києва триватиме з 30 жовтня 2018 року до 30 жовтня наступного року включно.

А до 31 жовтня 2019 року Департамент транспортної інфраструктури спільно з Головним інформаційно-обчислювальним центром, «Київпастрансом» і Київським метрополітеном мають запровадити електронний квиток у промислову експлуатацію.

Нагадаємо, в столиці було тимчасово змінений розклад руху транспорту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: