Ув'язнені з «ЛНР» виманили близько 3 мільйонів в українців

Читать на русском
Група в'язнів з так званої «Луганської народної республіки» виманила 2,7 млн ​​гривень у жителів України з різних регіонів, представляючись по телефону співробітниками поліції.

Група в'язнів з так званої «Луганської народної республіки» виманила 2,7 млн ​​гривень у жителів України з різних регіонів, представляючись по телефону співробітниками поліції.

Про це повідомляє департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України в Facebook, передає «Слово і Діло».

У вересні цього року оперативники поліції Тернополя отримали інформацію про те, що на території області під виглядом співробітників поліції діє група аферистів. Ними виявилися 43-річний житель Кіровоградської області та 24-річна мешканка Харкова. Їх дії координувалися поки невстановленими особами із місць позбавлення волі, розташованих у Луганську. Телефонні дзвінки надходили до Вінницької, Волинської, Миколаївської, Хмельницької, Чернігівської та Черкаської області.

«Особи, які дзвонили, представлялися співробітниками поліції і повідомляли, що родичі абонентів скоїли кримінальний злочин, в переважній більшості - ДТП, і тепер їм загрожує позбавлення волі. Але питання можна вирішити без потрапляння до в'язниці, для цього треба в установленому місці передати гроші поліцейським, які приїдуть на зустріч», - розповіли в поліції.

Таким чином, шахраям вдавалося виманити у потерпілих від 10 тисяч гривень до 20 тисяч доларів. Всього було встановлено 23 факти злочинної діяльності.

Аферисти в цивільному приїжджали в якості «слідчих поліції», забирали гроші і обіцяли, що проблема буде залагоджена позитивно. Отримані гроші мешканка Харкова переводила на картки всіх учасників злочинної схеми.

«На жаль, потерпілі, замість того, щоб зв'язатися зі своїми родичами і перевірити інформацію, виконували вказівки аферистів. За підрахунками правоохоронців, таким чином злочинна група розжилася на 2,7 млн ​​гривень», - відзначили в поліції.

Правоохоронцям вдалося затримати двох учасників ОЗУ, які безпосередньо орудували на території України і отримували гроші від жертв афери. Суд обрав їм запобіжний захід у вигляді арешту із правом внесення застави в розмірі 500 тисяч гривень за кожного. Тривають подальші слідчі дії з метою притягнення до відповідальності організатора злочинної схеми й інших причетних учасників.

Раніше СБУ оголосила в розшук «прем'єр-міністра ЛНР».

Також нагадаємо, абоненти викрили українського оператора мобільного зв'язку на шахрайстві.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: