Пентагон поставив в Європу найбільшу за 20 років партію боєприпасів

Читать на русском
Отримані боєприпаси буде використано для майбутніх операцій і розвитку європейської командної присутності в США.

Пентагон поставив 86-й бойовій ескадрильї на авіабазі Рамштайн, Німеччина, найбільшу партію боєприпасів з 1999 року.

Про це повідомляють на сайті авіабази, пише Слово і Діло

У жовтні ВПС отримали приблизно 100 контейнерів з різними боєприпасами.

«Це найбільша партія такого роду після операції Союзна сила, яка відбулася в 1999 році», - повідомив начальник відділу бойових операцій MUNS Девід Хед, маючи на увазі 78-денну кампанію, під час якої літаки здійснили 900 вильотів для боротьби з етнічними чистками у Східній Європі.

«Отримані нами боєприпаси буде використано для майбутніх операцій і розвитку європейської командної присутності в США», - зазначив військовослужбовець.

Також зазначається, що боєприпаси будуть використовувати для підтримки ініціативи НАТО і збільшення військової бази військово-повітряних сил в Європі.

Повідомляється, що вміст контейнерів призначено для забезпечення оперативної реакції на загрози з боку агресивних учасників.

Нагадаємо, США скасували ембарго на поставки зброї в Україну й відійшли від позиції адміністрації екс-президента США Барака Обами, що поставки озброєння можуть загострити ситуацію на Донбасі.

Зазначимо, єдиною офіційною летальною зброєю США, поставленою в Україну, є ПТРК Javelin, поставлені ​​в квітні. Україна отримала 35 установок на суму 47 мільйонів доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: