У Житомирі ввели мораторій на російськомовний культурний продукт

Читать на русском
Мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту буде діяти до повного припинення окупації України РФ.

Депутати Житомирської обласної ради більшістю голосів підтримали мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території області.

Про це повідомила прес-служба облради, передає Слово і Діло.

Цим рішенням облдержадміністрації доручено створити міжвідомчу робочу групу з проведення «систематичної роз'яснювальної роботи про мораторій», йдеться в повідомленні.

Органам місцевого самоврядування депутати облради рекомендують прийняти рішення про встановлення на територіях громад заборони на публічне використання російськомовного культурного продукту в будь-яких формах до моменту повного припинення окупації України Російською Федерацією.

Заборона «русского мира»: чи спрацює це на практиці?Народні депутати включили до порядку денного сесії два законопроекти, що забороняють пропаганду русского мира нарівні з комуністичним і націонал-соціалістичним режимом.

Нагадаємо, 18 вересня аналогічне рішення ухвалила Львівська облрада.

Як відомо, також народні депутати України підтримали включення до порядку денного сесії двох законопроектів, що забороняють пропаганду «русского мира» нарівні з комуністичним і націонал-соціалістичним (нацистським) тоталітарними режимами.

Законопроектами передбачено внесення змін до закону про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: