Припинення доставки пенсій: Гройсман зробив заяву

Читать на русском
Пошта буде доставляти пенсії, і це принципово важливо для людей. Українська пошта повинна працювати для українських громадян.

Державна компанія «Укрпошта» не припинить постачання пенсій, як про це говорять її представники.

Про це 26 жовтня заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, інформує сайт Кабінету Міністрів, пише Слово і Діло

«Це неприпустимо - не доносить пенсії пенсіонерам. Я цього не допущу. Економити нехай починають з себе - своїх заробітних плат. Якщо менеджмент «Укрпошти» не розуміє важливості соціальної функції компанії і це буде їх незмінна позиція, я б радив їм усім зібратися, написати заяви і перейти на іншу роботу», - сказав прем'єр-міністр.

Він підкреслив, що менеджмент «Укрпошти» призначений на конкурсній основі «не для того, щоб вони брали в заручники всіх, особливо пенсіонерів, а щоб знаходили правильні ринкові механізми, виконували соціальну функцію і робили компанію багатшою».

«Пошта буде доставляти пенсії, і це принципово важливо для людей. Українська пошта повинна працювати для українських громадян. Я розумію, є проблеми. Але я підкреслюю: ми наймали управлінців, щоб вони ці проблеми вирішували, а не створювали нові», - зазначив Гройсман.

Рева обіцяє, що уряд забезпечить стабільну виплату пенсійСказано 26 травня 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

Напередодні, генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський заявив, що через те, що уряд і парламент України не погодили затвердження економічно вигідного тарифу на доставку пенсій, компанія змушена з 2019 року припинити доставку пенсій і закрити 5-7 тисяч відділень в селах.

Раніше «Укрпошта» заявила, що припинить здійснення доставки пенсій з 2019 року, якщо новий тариф на неї не буде затверджений до листопада.

За словами глави підприємства, з початку 2018 року «Укрпошта» зазнала один мільярд гривень збитків від доставки пенсій населенню.

У Пенсійному фонді, в свою чергу, заявили, що не можуть підвищити тариф на доставку пенсій, оскільки він залежить від розміру індексації виплат.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: