У Греції стався землетрус: деякі райони без світла

Читать на русском
Землетрус стався у п'ятницю вранці поблизу західного грецького туристичного острова Закінтос, його поштовхи відчувались навіть в Афінах.

Сильний землетрус стався у п'ятницю вранці поблизу західного грецького туристичного острова Закінтос, його поштовхи відчувались навіть в Афінах.

Як пише «Слово і Діло», через землетрус постраждав головний порт острова в Іонічному морі, повідомляє Associated Press.

Головне місто острова та його столиця Закінтос залишились без світла. Проте інших серйозних пошкоджень не було.

Пожежна служба повідомила про обвал каміння в іншій частині острова. У материковому місті Піргос обвалилась стіна церкви. Декілька людей постраждали від дрібних травм.

Після землетрусу було оголошене попередження про цунамі, проте упродовж двох годин його не сталося.

Геологічна служба США повідомила, що магнітуда землетрусу становила 6,8 бала за шкалою Рихтера. Його епіцентр перебував за 33 кілометри від Музакіону у південній частині острова та залягав на глибині 14 кілометрів.

Головний центр моніторингу землетрусів в Греції, Геодинамічний інститут Університету Афін, виміряв величину землетрусу у 6.4 бала на глибині 5 кілометрів. Вимірювання сили землетрусу можуть варіюватися в залежності від обладнання, що використовується кожною установою, і інших чинників.

Раніше стало відомо, що щонайменше три людини загинули і четверо поранені після потужного землетрусу, що стався поблизу популярного туристичного острова Балі.

Також землетрус стався в Азовському морі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: