Карта ООС: ситуація на сході України на 26 жовтня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 26 жовтня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Противник дещо активізувався у своїх спробах дестабілізувати ситуацію в районі відсічі та стримування збройної агресії Росії у Донецькій та Луганській областях, у тому числі вдвічі порівняно з попередньою добою збільшив кількість обстрілів наших позицій із озброєння заборонених Мінськими домовленостями калібрів.

Загалом протягом минулої доби на лінії зіткнення зафіксовано 17 випадків ведення вогню по позиціях наших військ. У тому числі противник 4 рази застосовував заборонене озброєння, випустивши по наших позиціях 16 мін 120-го та 17 мін 82-го калібрів.

Адекватно відповідаючи противнику, підрозділи Збройних Сил України відкривали вогонь 14 разів.

Під час бойових дій один наш захисник протягом минулої доби був поранений, його доставлено до військового мобільного госпіталю для надання необхідної допомоги.

На луганському напрямку порушили режим перемир’я тричі


Позиції підрозділів Об’єднаних сил в районі населеного пункту Світлодарськ противник обстрілював зі станкового протитанкового гранатомету, озброєння БМП і мінометів 120-го калібру. Тут же, а ще по опорних пунктах наших військових біля Луганського застосовував міномети калібру 82 мм. Крім того, захисники Луганського були обстріляні з гранатометів різних типів та кулеметів великого калібру з напрямку окупованої Калинівки.

Ввечері майже дві години ворог з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї вів вогонь по позиціях українських військових поблизу населеного пункту Золоте 4.

На донецькому напрямку було 14 ворожих обстрілів

Найбільше – 4, відбулося в районі Авдіївки. З початку доби окупанти використовували під час обстрілів гранатомети різних систем, кулемети великого калібру та стрілецьку зброю, а ввечері – ще й міномети калібру 82 мм.

Тричі за добу, у вечірній час, з піхотного озброєння були обстріляні позиції підрозділів Об’єднаних сил поблизу Павлополя. Також увечері гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю противник два рази використовував для вогневих провокацій неподалік Широкиного.

Російсько-окупаційні війська застосовували піхотне озброєння під час прицільних обстрілів опорних пунктів Об’єднаних сил біля Красногорівки, Гнутового, Водяного, Мар’їнки та Лебединського.

Обстановка на 26 жовтня

Від початку цієї доби, станом на 11-ту годину зафіксовано 1 випадок відкриття російсько-окупаційними військами вогню на луганському напрямку.

З 08:30 противник протягом більш ніж півгодини провокував наших військових неподалік Кримського, ведучи вогонь з автоматичних гранатометів та стрілецької зброї з напрямку окупованого населеного пункту Сокільники.

Наші військові вогонь у відповідь не відкривали.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: