Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Григорій Заболотний

Читать на русском
Григорій Заболотний, народний депутат від Блоку Петра Порошенка, виконав лише три обіцянки з 11.

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Григорій Заболотний (фракція «Блоку Петра Порошенка»).

Заболотний був обраний до Верховної Ради в листопаді 2014 року за загальнодержавним багатомандатним округом. Депутат також є заступником голови парламентського комітету з питань аграрної політики та земельних відносин. За час своєї каденції Заболотний дав лише 11 обіцянок, 3 з яких виконав (27%), а 2 – провалив.

Так, Заболотний був відсутній під час голосування за проект нового Виборчого кодексу й провалив обіцянку домагатися обрання парламенту за відкритими партійними списками. Новий Кодекс, зокрема, передбачає відмову від мажоритарної системи. Не було народного депутата й під час голосування за законопроект «Про суспільне телебачення та радіомовлення України», хоча в програмі в нього була обіцянка домогтися створення громадського телебачення.

Впорався Заболотний із програмною обіцянкою домогтися встановлення громадського контролю за призначенням та діяльністю суддів. У Раді він підтримав законопроект «Про судоустрій і статус суддів», який передбачає масштабну реорганізацію та переатестацію всієї судової системи. Відповідно до закону, буде створена Громадська рада чесноти, до компетенції якої належить збір, перевірка та аналіз інформації щодо судді або кандидата на цю посаду.

Крім того, депутат виконав обіцянку домогтись істотного збільшення витрат на модернізацію та посилення Збройних сил та інших структур. Заболотний голосував за державний бюджет на 2016 рік, в якому витрати на національну безпеку та оборону були збільшені до 113 млрд грн.

У процесі виконання в Заболотного залишаються шість обіцянок. Зокрема, він має домогтися проведення антикорупційної люстрації судових, правоохоронних, податкових та митних органів. Відзначимо, що зараз у Конституційному суді України проходить розгляд справи про скасування норм закону «Про очищення влади».

Також він перед виборами обіцяв домогтися перекриття ухилення від сплати податків через офшори.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: