Насалик попросив грошей на модернізацію вугільної галузі

Читать на русском
Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик закликав Верховну Раду виділити гроші на модернізацію вугільної галузі, щоб можна було втілити розроблений міністерством план.

Міністр енергетики і вугільної промисловості Ігор Насалик закликав Верховну Раду виділити гроші на модернізацію вугільної галузі, щоб можна було втілити в життя розроблений міністерством план.

Про це він сказав під час години запитань до уряду 6 квітня, передає «Слово і Діло».

«Без фінансування вугільної галузі, вкладення коштів у модернізацію вугільна галузь розвиватися не буде. Міністерство розробило план реформування вугільної галузі, план дій щодо реалізації, але, на жаль, на сьогодні не знайдені кошти, щоб реалізувати цю програму. Якщо ця програма буде реалізована, жодної збиткової шахти в нас не буде», – сказав Насалик.

Він закликав парламент виділити гроші в тому числі й на оновлення шахт.

«Сьогодні, звертаючись до ВРУ, хочу зазначити, що останні 4 роки в нас не було ані копійки фінансування в модернізацію нашої галузі. Я дуже просив би, щоб при перегляді бюджету переглянули й цю позицію. Ми не лише повністю забезпечимо всі потреби нашого паливно-енергетичного комплексу у вугіллі, але в нас не буде дотацій на вугільну промисловість», – додав міністр енергетики.

Раніше повідомлялося, що українським підприємствам підвищили ціну на вугілля.

Нагадаємо також, в Україні збудують першу дорогу з вугільних відходів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: