Розенко провалив обіцянку про підвищення мінімальної зарплати до 4,1 тисячі гривень у 2018 році

Читать на русском
Павло Розенко не виконав обіцянку про те, що в 2018 році буде підвищення мінімальної заробітної плати до 4 тисяч 100 гривень.
Павло РозенкоСлово і Діло

Віце-прем'єр-міністр Павло Розенко провалив обіцянку про те, що підвищення мінімальної заробітної плати до 4 тисяч 100 гривень обов’язково відбудеться в 2018 році.

Таку обіцянку він дав 31 січня 2018 року, нагадує «Слово і Діло».

Під час інтерв'ю на одному з телеканалів ведуча запитала Павла Розенка, чи буде друге підвищення мінімальної заробітної плати до 4 тисяч 100 гривень, на що чиновник відповів: «Я переконаний, що буде. Я переконаний, що це буде саме в 2018 році. Є ініціатива президента, є звернення до уряду про те, що за результатами першого кварталу уряд має повернутися й розглянути можливість збільшення мінімальної заробітної плати. Повторюю, мета одна – показати суспільству, що все-таки життя в країні змінюється, якість і рівень життя зростає. Підвищення мінімальної заробітної плати – це правильний крок, і я повністю підтримую ініціативу президента й переконаний, що ми цю ідею реалізуємо в 2018 році».

Станом на жовтень 2018 року мінімальна заробітна плата в Україні становить 3 тисячі 723 гривні. Підвищення до 4 тисяч 170 гривень закладене до проекту держбюджету на 2019 рік. Крім того, про це також повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

«На наступний рік мінімальна заробітна плата з 3 тисяч 723 гривень, як є сьогодні, зросте до 4 тисяч 170 гривень. Тобто з 1 січня буде підвищення», – заявив він.

Оскільки підвищення мінімальної зарплати заплановане на 2019 рік, обіцянка Розенка отримує статус «не виконано».

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Розенко дав 88 обіцянок, з них 39 виконав, а 23 – провалив.

Нагадаємо, ми зробили огляд обіцянок політиків з приводу ціни на газ для українців.

Також ми писали, скільки члени Кабміну заробили у вересні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: