Першокласники Вінницької області так і не отримали меблі в усі школи до жовтня, як обіцяв Коровій

Читать на русском

Голова Вінницької обласної державної адміністрації Валерій Коровій провалив обіцянку повністю забезпечити перші класи новими якісними меблями до жовтня 2018 року.

Таку обіцянку він дав 20 серпня 2018 року, нагадує «Слово і Діло».

«Ми увійшли в реформу української школи, яка розпочалась із перших класів. Відповідно до рішення про фінансування, обласний бюджет отримав освітню субвенцію в розмірі 45 мільйонів гривень. Враховуючи складність проведення тендерних процедур, а також той факт, що підприємства з виробництва меблів фізично не встигають виконувати замовлення, є проблематика зі своєчасним забезпеченням шкіл меблями. Така проблема є типовою й має місце в усій Україні, але крок за кроком вона буде вирішена, й до жовтня перші класи будуть повністю забезпечені новими якісними меблями», – заявив Коровій.

У Департаменті освіти та науки Вінницької обласної державної адміністрації на запит «Слова і Діла» повідомили, що загалом в області 1 тисяча 64 перших класи. Частина держсубвенції, що виділена на розвиток «Нової школи», надійшла на рахунки райадміністрацій і міських бюджетів, у тому числі й на закупівлю шкільних меблів, дидактичних матеріалів, комп'ютерів і мультімедійноих матеріалів.

Станом на 1 жовтня 2018 року меблями забезпечені 80% кабінетів для першокласників. Виробники меблів через велику кількість замовлень не встигають так швидко забезпечити всі школи новими одномісними партами. Повне забезпечення новими меблями заплановане до кінця 2018 року.

Незважаючи на те, що і кошти на закупівлю нових меблів для шкіл були виділені вчасно, і зроблені замовлення, через те, що відчутно посунулися терміни виконання обіцяного, запевнення Коровія отримує статус «не виконано».

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Коровій дав 52 обіцянки, з яких 23 виконав, а 5 – провалив.

Нагадаємо, ми проаналізували, як змінилвся добробут голів ОДА в 2017 році порівняно з 2016 роком.

Також ми писали, скільки землі було в голів ОДА та їхніх сімей у 2017 році.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: