США розпочали першу кібероперацію щодо Росії

Читать на русском
За даними джерел, американські фахівці в галузі безпеки в кіберпросторі ідентифікували кілька підозрілих росіян і відстежили їхню діяльність.

Для запобігання втручанню у вибори кіберкомандування США почало першу кібероперацію щодо протидії поширенню дезінформації Росією.

Про це повідомляє The New York Times із посиланням на джерела, пише «Слово і Діло».

Полігон хакерських диверсій: що чекає на Україну в епоху кібервійн?Наслідки нещодавньої хакерської атаки спричинили неабиякий резонанс серед українців. Новий фронт кібервійни проти України відкрито вже давно, проте ми й далі залишаємося вразливими до таких загроз. Чи вдасться змінити ситуацію?

«Кампанія, яка включає низку місій, проведених за останні декілька днів, є першою такого роду операцією за кордоном, покликаною захистити американські вибори, зокрема листопадові проміжні вибори (до Конгресу – ред.)», – ідеться в матеріалі.

Видання зазначає, що метою операції США стали, ймовірно, працівники російських розвідслужб. Міністерство юстиції США повідомило в п'ятницю про кампанію «інформаційної війни» з боку росіян, спрямованої на вплив на проміжні вибори.

За даними джерел, американські фахівці в галузі безпеки в кіберпросторі ідентифікували кілька підозрілих росіян і відстежили їхню діяльність.

«Кіберкомандування направляло прямі повідомлення агентам, які стоять за кампаніями впливу. Високопоставлені офіційні особи, які працюють у сфері оборони, заявили, що вони не загрожували безпосередньо цим особам», – ідеться в статті.

Водночас не уточнюється, чи було це зроблено електронною поштою, через чати або за допомогою якихось інших каналів зв'язку.

Раніше повідомлялося, що СБУ посилить кіберзахист об'єктів критичної інфраструктури.

Також нагадаємо, українська кіберполіція постійно фіксує атаки з території Росії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: