У НАЗК розповіли про навмисне неподання декларацій чиновниками

Читать на русском
НАЗК з початку року направило до правоохоронних органів 68 обґрунтованих висновків про неподання декларації посадовими особами.

НАЗК виявило ознаки кримінальних злочинів – умисного неподання декларацій 13 посадовими особами.

Як інформує «Слово і Діло», відповідні обґрунтовані висновки надіслані до органів Нацполіції та прокуратури, повідомляє прес-служба відомства у вівторок, 23 жовтня.

Стала відома зарплата голови НАЗК за вересеньГолова НАЗК Олександр Мангул заробив у вересні 117 тисяч гривень. Його заступники – від 73 до 90 тисяч.

Так, при здійсненні контролю своєчасності подання декларацій було встановлено, що 12 осіб, які звільнилися в 2017 році, не подали декларації після звільнення, а одна особа – щорічну декларацію.

«Серед чиновників, які не виконали вимог закону ... депутат сільської ради, посадові особи ДФС, Нацбанку, районних державних адміністрацій, Пенсійного фонду, інших державних органів та установ», – ідеться в повідомленні.

Національне агентство, згідно із законодавством, повідомляло посадовим особам, щодо яких затверджені обґрунтовані висновки, про необхідність подати декларації протягом десяти днів із дня отримання таких повідомлень. Однак, незважаючи на їх отримання, чиновники декларацій не подали.

«З початку 2018 року Національне агентство надіслало до правоохоронних органів 68 обґрунтованих висновків про неподання декларації посадовими особами», – додали у відомстві.

Раніше НАЗК виявило брехню в декларації директора ДБР Труби.

Також Нацагентство надіслало Національному бюро висновок щодо декларації столичного начальника міграційної служби.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: