На Рівненщині копачі бурштину побилися з поліцією

Читать на русском
Зловмисники в балаклавах і з палицями в руках заблокували проїзд і пошкодили три службових автомобілі.

У селі Кухітська Воля Зарічненського району група невідомих кількістю майже 200 осіб напала на поліцейських, які патрулювали місцевість у протидії незаконному видобутку бурштину.

Як пише «Слово і Діло», як повідомляє управління Нацполіції в Рівненській області, інцидент стався вранці в четвер, 18 жовтня.

«Зловмисники в балаклавах і з палицями в руках заблокували проїзд автомобілів, смикали за формений одяг, кидали каміння, пошкодили три службові машини. Правоохоронцям вдалося припинити конфлікт, зараз протистояння немає», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що під час зіткнення поліцейські тілесних ушкоджень не зазнали, зброя не застосовувалася. Інформації про постраждалих під час зіткнення до поліції поки не надходило.

Відомості за фактом опору працівникам поліції при виконанні ними службових обов'язків внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ч. 2 ст. 342 КК України).

Нагадаємо, в червні біля села Федорівка Рівненської області в сутичці з копачами бурштину постраждали вісім поліцейських. Місцеві жителі, незадоволені діями силовиків у протидії незаконному видобутку бурштину, перекрили автодорогу Київ-Ковель-Ягодин.

Раніше в Рівненській області біля села Осова близько 200 копачів бурштину напали на працівників поліції, які намагалися засипати ями для незаконного видобутку. Зловмисники палицями побили поліцейських.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: