Стало відомо, скільки військовослужбовців ЗСУ загинули за роки незалежності

Читать на русском
Відзначається, що президент України Петро Порошенко разом з дружиною взяли участь в церемонії відкриття Залу пам'яті на території Міністерства оборони України.

В Україні протягом 1992-2018 років під час бойових дій загинули 2532 військовослужбовців Збройних Сил України.

Про це повідомили в Офіційному інтернет-представництві президента України, пише «Слово і Діло».

Юлія ТимошенкоНародний депутат України
Тимошенко в програмі пообіцяла забезпечити соціальні гарантії для учасників АТОСказано 18 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Відзначається, що президент України Петро Порошенко разом з дружиною взяли участь в церемонії відкриття Залу пам'яті на території Міністерства оборони України.

Зал пам'яті захисників України створено в пам'ять військовослужбовців ЗСУ, загиблих за свободу, незалежність і територіальну цілісність України, світовий мир і порядок протягом 1992-2018 років. На стінах Залу пам'яті розташовані таблички із прізвищами загиблих військовослужбовців ЗСУ: всього 2532 таблички.

«Невідомо існувала б Україна... Це завдяки їм український народ є і буде. Це завдяки їм була зупинена російська агресія, яка так зухвало почалася. Це завдяки їм Київ, Дніпро, Львів та сотні наших міст і десятки тисяч сіл і селищ мають можливість жити мирним життям. Низький уклін і вічна пам'ять. Не забудемо і не пробачимо агресору», - заявив президент.

Також повідомляється, що у будівлі Залу пам'яті облаштований церемоніальний майданчик із Колоколом пам'яті і Стелою, в якій вмонтовано осколки снарядів. Щоденний поминальний ритуал буде здійснюватися ударами дзвону, в залежності від кількості загиблих у цей день.

У середині Залу пам'яті, на спеціальному подіумі, розміщена Книга пам'яті з іменами загиблих. Структура книги побудована за принципом календаря: один розворот - один день, де згадуються всі загиблі в цей день за всі роки. Відзначається, що тільки 32 розвороти, 32 дні, залишаються порожніми. У всі інші дні Збройні Сили України несли бойові втрати.

Раніше Порошенко відвідав передові позиції Збройних сил на Донбасі, де вручив морським піхотинцям державні нагороди за особисту мужність, самовіддані дії і високий професіоналізм, виявлені у захисті суверенітету і територіальної цілісності України.

Також президент схвалив зміни в порядку виплат сім'ям військовослужбовців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: