Порошенко розповів, коли українських солдатів забезпечать житлом

Читать на русском
З 1 листопада президент доручив почати забезпечувати українських солдатів гуртожитками або компенсувати гроші за житло.

Президент Петро Порошенко доручив з 1 листопада почати забезпечувати солдатів гуртожитками або компенсувати гроші за житло.

Як пише «Слово і Діло», про це він заявив під час робочої поїздки в Міжнародний центр миротворчості та безпеки у Львівській області у вівторок, 16 жовтня, передає 112.ua.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко пообіцяв, що у 2019 році зарплата військових збільшиться на 30%Сказано 14 вересня 2018 р.Статус обіцянки: Виконано

«(Дав доручення - ред.) Розібратися і не пізніше, ніж з 1 листопада забезпечити комфортабельними гуртожитками, тому що казармою у мене язик не повертається це назвати, які зараз вводяться в експлуатацію, або дати гроші-компенсацію на оренду житла... І взагалі реформувати систему забезпечення житлом військовослужбовців для того, щоб вони були захищені», - сказав глава держави.

Президент також нагадав про намір підвищити грошове забезпечення українських солдатів з наступного року.

«Дано доручення від 37% підняти грошове забезпечення. І якщо солдат буде отримувати не менше 10 тис. грн, а на фронті в першій лінії не менше 21 тис. грн - я думаю, що це вже той рівень, який точно говорить про те, які пріоритети у держави», - зазначив Порошенко.

До того ж, він доручив Кабміну передбачити в держбюджеті на 2019 рік гроші для військових, у яких пенсія менша від прожиткового мінімуму.

«Я твердо переконаний, що нам потрібно зараз дати відповідне доручення уряду при формуванні бюджету, щоб тим, хто отримує пенсії, менші від прожиткового мінімуму, компенсували з бюджету для того, щоб вони мали можливість отримувати те, що забезпечує їхнє нормальне життя», - сказав президент.

Раніше президент Петро Порошенко пообіцяв збільшення розміру зарплати військовослужбовців з січня 2019 року. Фінансування армії збільшено майже втричі.

Нагадаємо, Порошенко підписав закон про рівність прав чоловіків і жінок в армії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: