«Укрзалізниця» потрапила в скандал із закупівлями значків у РФ

Читать на русском
Глава Укрзалізниці просить Мінінфраструктури скасувати договір про закупівлю значка в РЖД, який був укладений в 1993 році.

Укрзалізниця потрапила в скандал через закупівлю значків «Почесний залізничник» у «Российских железных дорог».

Як повідомляє прес-служба компанії в понеділок, 30 липня, глава Укрзалізниці Євген Кравцов доручив скасувати процедуру закупівлі, передає «Слово і Діло».

«Також компанія ініціює звернення до Мінінфраструктури з пропозицією переглянути порядок участь в угоді, якою регламентується присвоєння значка. Ця угода має бути переглянута українською стороною з урахуванням актуального політичного контексту», - йдеться в повідомленні.

Компанія зазначає, що нагородження залізничників проводилося відповідно до угоди про нагородження знаком і пільгами для працівників залізничного транспорту держав-учасниць СНД, а також Латвійської та Естонської Республік. Повідомляється, що цей договір був укладений на сьомому засіданні Ради із залізничного транспорту держав-учасниць СНД 6 лютого 1993 року і двічі був змінений - 23 жовтня 2002 року і 13 квітня 2006-го.

Згідно з угодою цим значком, посвідченням до нього, а також грошовою допомогою нагороджуються працівники залізничного транспорту за значні досягнення в роботі та за тривалу і самовіддану працю.

При цьому, як заявляє Укрзалізниця, у рамках досягнутої угоди країни-учасниці СНД зобов'язуються закуповувати значки та документи до них саме у російської компанії РЖД.

За даними Укрзалізниці, з 1993 року значком Почесний залізничник було нагороджено понад 4 тисячі українців.

Раніше в «Укрзалізниці» розповіли про плани на передачу в концесію українських вокзалів.

А Омелян розповів, коли «Укрзалізниця» позбудеться від плацкарта.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: