У Львові пройде «Марш захисників України»

Читать на русском
У неділю, 14 жовтня, в День захисника України, в центрі Львова, на проспекті Свободи пройде «Марш захисників України».

У неділю, 14 жовтня, в День захисника України, в центрі Львова, на проспекті Свободи пройде «Марш захисників України».

Як повідомляє Львівська обладміністрація, хода розпочнеться о 14:00, в ній візьмуть участь понад 1200 військовослужбовців з усієї області, учасники АТО і ООС, ветерани УПА, волонтери та громадські організації, передає «Слово і Діло».

Продовжить Марш захисників України проїзд колони з 55 одиниць військової техніки і озброєння. Одночасно в центрі міста відбудеться церемонія прийняття урочистої клятви ліцеїстами Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут.

14 жовтня - це не тільки День захисника України, а й День створення Української Повстанської Армії. З нагоди свята на Личаківському кладовищі о 11:00 відбудеться перепоховання воїнів УПА, могили яких були знайдені в селі Верхня Білка Пустомитівського району. Після цього на Личаківському кладовищі відбудеться молитва за полеглих захисників України.

О 16:00 біля пам'ятника «Воїнам, які віддали свої життя за Україну», відбудеться урочисте підняття синьо-жовтого і червоно-чорного прапорів.

Одночасно в парку «На валах» недалеко від Львівської обладміністрації (вул. Винниченка, 16-18) відбудеться театралізоване військово-історичне дійство «Бій відділів УПА проти німецького Вермахту і підрозділів військ НКВД СРСР».

Нагадаємо, що День захисника України - державне свято, що відзначається з 2014 року. У 2015 році Верховна Рада прийняла закон, за яким цей день є офіційним вихідним.

Раніше стало відомо, що активісти ОУН під час акції в Києві 14 жовтня мають намір знести пам'ятник генералу Ватутіну.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: