ЗСУ отримали тисячі вітчизняних ПТРК

Читать на русском
Українськими протитанковими ракетними комплексами зацікавилися іноземці, говорять у Конструкторському бюро Луч.

Збройні сили України отримали 200 протитанкових ракетних комплексів «Стугна» й близько 3000 тисяч ракет до них.

Як пише «Слово і Діло», про це розповів у інтерв'ю «Цензор.НЕТ» Олег Коростельов, генеральний директор конструкторського бюро «Луч».

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко пообіцяв, що найближчим часом до армії поставлять вогнемет РПВ-16Сказано 23 липня 2018 р.Статус обіцянки: Виконано

«Ми поставили у війська близько 200 пускових установок ПТРК «Стугна» й близько 3 тисяч ракет до них», – сказав він.

Коростельов також зазначив, що відгуки про українські ПТРК непогані, в тому числі від керівництва Генштабу та Сухопутних військ. Однак офіційної оцінки вітчизняному озброєнню немає, і доводиться орієнтуватися на відгуки військових.

«Можу зазначити, що відгуки військових, яким доводилося використовувати цю техніку, позитивні. Мені зателефонувала людина й розповіла про один випадок на передовій. Стояв у полі стовп, а на ньому – камера, яка знімала все, що відбувалося на наших позиціях. Так ось, за допомогою ПТРК «Корсар» на відстані двох кілометрів цей стовп вдалося збити. Це високоточна зброя, яка спроектована таким чином, щоб протитанкова ракета залітала в кватирку. Я переконаний, що наш ПТРК «Корсар» завдяки своїм бойовим якостям незабаром зацікавить іноземних замовників і стане таким же відомим у всьому світі, як протитанковий комплекс «Стугна», – зазначив гендиректор.

«Укроборонпром» представив нову бойову машину «Берест»Нова бойова машина отримала назву БМ-21 УМ Берест, її особливістю стала цифрова система управління вогнем, яка дозволяє екіпажу, не залишаючи кабіни, проводити підготовку до стрільби, зокрема топогеодезичну прив'язку.

За його словами, українською «Стугною» активно цікавляться армії різних країн світу, в тому числі Саудівської Аравії.

Раніше президент Петро Порошенко передав Збройним силам сертифікати на 75 протитанкових ракетних комплексів «Стугна-П» та «Корсар».

«Стугна-П» – протитанковий ракетний комплекс розробки Київського конструкторського бюро «Луч», одного з провідних підприємств-розробників авіаційного та протитанкового озброєння в Україні.

«Корсар» – протитанковий ракетний комплекс (ПТРК) розробки конструкторського бюро «Луч», що входить до складу держконцерну «Укроборонпром». Він призначений для ураження нерухомих і рухомих сучасних броньованих цілей та інших об'єктів, які мають комбіновану, рознесену або монолітну броню, в тому числі з динамічним захистом, а також малорозмірних цілей.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: