В Україні пройшли випробування ракетного комплексу «Скіф» – фото

Читать на русском

На одному з військових полігонів відбулися успішні випробування нової модифікації протитанкового керованого ракетного комплексу Скіф.

На одному з військових полігонів відбулися успішні випробування нової модифікації протитанкового керованого ракетного комплексу «Скіф».

Нова розробка Державного Київського конструкторського бюро «Луч» є експортною версією української моделі «Стугна-П». Розробники адаптували ПТРК «Стугна-П» відповідно до заявлених вимог іноземного замовника, передає «Слово і Діло».

«Усі модифікації були спрямовані на адаптацію пускової установки для використання її в умовах м'яких ґрунтів і піску», – розповіли конструктори.

Сама ж ракета не зазнала жодних змін, оскільки відразу була створена для використання в будь-яких кліматичних і погодних умовах. Автори відзначають, що експортна модель ПТРК «Скіф» має низку технічних переваг.

Згідно з повідомленням, ці переваги гарантують ураження рухомих і нерухомих сучасних броньованих цілей, що мають комбіновану, рознесену або монолітну броню, в тому числі з динамічним захистом. Також український ракетний комплекс здатний вражати малорозмірні цілі типу довготривалих вогневих точок, танки в окопі, легкоброньовані об'єкти та вертольоти, що робить його універсальним вогневим засобом стримування на полі бою.

На випробуваннях був присутній командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Сергій Попко. Він схвально висловився про ПТРК «Скіф». За його словами, обладнання штатного ПТРК потужним тепловізором дозволяє гарантовано вражати бронетехніку ворога в умовах складної видимості та вночі.

Раніше в Запоріжжі вперше випробували вертоліт «Надія».

Відзначимо також, що наприкінці лютого в Україні успішно випробували два ракетні комплекси.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: