Прем'єр Вірменії оголосив про відставку

Читать на русском
Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що піде у відставку до 16 жовтня. Позачергові парламентські вибори в країні мають відбутися 9-10 грудня.

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що піде у відставку до 16 жовтня.

Як передає «Слово і Дело», за його словами, позачергові парламентські вибори в країні мають відбутися 9-10 грудня.

Пашинян має намір сформувати у Вірменії «уряд згоди»Лідер опозиції, кандидат у прем'єри Вірменії Нікол Пашинян має намір сформувати «уряд згоди».

«Це стане реальністю в тому разі, якщо я піду у відставку до 16 жовтня», – наводить слова Пашиняна «Газета.ру».

2 жовтня в Єревані біля будівлі парламенту пройшла багатотисячна акція протесту. Причиною стало ухвалення Національними зборами законопроекту, який забезпечує парламенту продовження роботи при відставці прем'єр-міністра. Пашинян пізніше оголосив, що звільнив міністрів і губернаторів від партій, які підтримали документ.

Згідно з конституцією Вірменії, розпуск парламенту можливий у разі, якщо прем'єр-міністр подасть у відставку й депутати двічі не зможуть обрати нового главу уряду. Поправки, ухвалені Нацзборами, дозволяють відкладати засідання на невизначений час без розпуску парламенту.

Нагадаємо, 8 травня 2018 року депутати національних зборів Вірменії обрали прем'єр-міністром республіки Нікола Пашиняна, висунутого на цю посаду ліберальною фракцією «Елк». Вибори були проведені в зв'язку з відставкою прем'єр-міністра республіки, колишнього президента країни Сержа Саргсяна.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: