Отруєння на Хмельниччині: кількість хворих збільшилася

Читать на русском
У Хмельницькій області збільшилася кількість дітей, які отруїлися в дитсадку. Загалом захворіли 56 осіб, з них 44 - діти.

У Нетішині Хмельницької області у дошкільному навчальному закладі № 6 «Райдуга» захворіли вже 56 осіб, з них 44 - діти.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила завідувач відділення організації епідеміологічних досліджень ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України» Тетяна Федак, передає «Укрінформ».

Отруєння у Черкасах: Супрун назвала ймовірну причинуУляна Супрун назвала ймовірну причину масового отруєння дітей у середній школі №8 міста Черкаси.

За словами Федак, зареєстровано 56 людей з гострим кишковим отруєнням, серед них — 44 діти.

«Переважна кількість хворих (45 осіб, з них 38 діти) має середню тяжкість перебігу інфекційного захворювання. У всіх хворих підозрюють сальмонельоз. У 31 хворого цей діагноз вже лабораторно підтверджено. Дослідження триває. Інфекційний спалах ще не закрито», - розповіла Федак.

У лабораторному центрі зазначили, що за результатами бактеріологічних обстежень об’єктів довкілля, в осередку харчових продуктів виділено сальмонелу ентерітідіс у їдальні дитсадка — на овочах (капусті, моркві, овочевому рагу, яблуках), на столах, дошках для нарізання м’яса, а також на окремих предметах у дитячих кімнатах.

Раніше повідомлялося, що у Хмельницькій області в дитячому садку отруїлись 38 дітей.

Поліція відкрила провадження щодо порушення санітарних правил.

Крім того, за результатами раптового обстеження працівників дошкільного закладу в шести осіб також виділено Salmonella enteritidis (сальмонела ентеритидис).

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: