ЗМІ повідомили про можливу нову зустріч Путіна й Трампа в Гельсінкі

Читать на русском
Президент Росії Володимир Путін і американський лідер Дональд Трамп можуть взяти участь в Арктичному саміті, який за ініціативою Фінляндії може пройти в кінці лютого.

Президент Росії Володимир Путін і американський лідер Дональд Трамп можуть взяти участь в Арктичному саміті, який за ініціативою Фінляндії може пройти в кінці лютого.   Як пише газета Helsingin Sanomat в середу, 10 жовтня, в даний час йдуть переговори представників лідерів держав про вибір дат, передає «Слово і Діло».

Трамп назвав зустріч з Путіним однією з кращих в життіПрезидент США Дональд Трамп в п'ятницю, 7 вересня, назвав зустріч з російським лідером Володимиром Путіним в Гельсінкі однією з кращих.

Про це заявив в бесіді з виданням президент країни Саулі Нііністе.

Газета уточнює, що Трамп ухвалить рішення з приводу участі в заході після проміжних виборів до Конгресу 6 листопада. Російський лідер в серпні на зустрічі з президентом Фінляндії Саулі Нііністё в Сочі заявив, що Росія братиме участь в роботі в рамках Арктичного саміту, пише НСН.

Фінляндія головує в Арктичній раді в 2017-2019 роках, саміт відбудеться в кінці цього терміну.

До складу Арктичної ради входять Данія (включаючи Гренландію і Фарерські острови), Ісландія, Норвегія, Росія, США, Канада, Фінляндія і Швеція.

Минулого року посол Фінляндії в Росії Мікко Хаутала розповів, що в травні 2019 року може пройти саміт голів держав Арктичної ради.

Перші повноформатні рoccійско-американські переговори пройшли в Xeльcінкі в середині літа. Вони тривали майже чотири години. Путін і Трамп розмовляли тет-а-тет, провели відкриті переговори і спільну прecc-конференцію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: