Порошенко підписав закон для людей з особливими потребами в освіті

Читать на русском
Петро Порошенко підписав закон про доступ осіб з особливими освітніми потребами до освітніх послуг.

Президент України Петро Порошенко підписав закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо доступу осіб з особливими освітніми потребами до освітніх послуг».

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба голови держави.

Зокрема, закон передбачає імплементацію та реалізацію міжнародних та європейських стандартів щодо захисту прав та законних інтересів осіб з особливими освітніми потребами та приведення вищезазначених законодавчих актів у відповідність з нормами актів міжнародного права та базового закону «Про освіту».

Очікується, що реалізація закону сприятиме розвитку та соціалізації осіб з особливими освітніми потребами.

Відповідно до закону, інклюзивне навчання – система освітніх послуг, гарантованих державою, яка базується на принципах недискримінації, обліку різноманіття людини, ефективного залучення і включення в освітній процес всіх його учасників.

Законом встановлюється, що навчання й виховання дітей з особливими освітніми потребами здійснюються за рахунок коштів освітніх субвенцій, державного та місцевих бюджетів, інших джерел, не заборонених законодавством, у тому числі з урахуванням потреб дитини, визначених в індивідуальній програмі розвитку.

Нагадаємо, на початку вересня парламент схвалив законопроект №8556 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо доступу осіб з особливими освітніми потребами до освітніх послуг», який був ініційований дружиною президента Мариною Порошенко. Комітет рекомендував ухвалити проект за основу, проте сесійна зала ухвалила його в цілому.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: