Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Гриневич пообіцяла, що інтернати для дітей з особливими потребами не будуть скасовані, поки інклюзія не стане якісною та доступною

12 травня 2017 року міністр освіти і науки Лілія Гриневич пообіцяла, що інтернати для дітей з особливими потребами не будуть скасовані, поки інклюзія не стане якісною та доступною.
Виконано
Сказано 12 травня 2017 р.

Джерело

  • http://mon.gov.ua/usi-novivni/novini/2017/05/12/internati-dlya-ditej-z-osoblivimi-potrebami-ne-budut-skasovani,-poki-inklyuziya-ne-stane-yakisnoyu/
  • https://uk.etcetera.media/inklyuzivna-osvita-groysman-ta-grinevich-vidzvituvali-pro-uspihi.html
  • лист мон від 28 серпня 2019 року
  • лист мон від 28 серпня 2019 року

Результат

5 грудня 2018 року міністр освіти і науки Лілія Гриневич звітувала про успіхи в інклюзивній освіти. За її словами, в Україні активно створюється мережа інклюзивно-ресурсних центрів і зараз їх вже 477. Такі установи визначають індивідуальну програму розвитку дитини і направляють її в інклюзивний клас школи. Тобто, діти з особливими потребами можуть навчатися якомога ближче до дому, залишатися в сім’ї і соціалізуватися.

Відповідно до листа Міністерства освіти і науки України від 28 серпня 2019 року, за період 2017-2018 та 2018-2019 навчальних років мережа спецзакладів загальної середньої освіти для дітей з порушеннями інтелектуального розвитку зменшилася тільки на 8 одиниць, тому обіцянка незадовго до відставки уряду отримує статус «виконано».