Македонія затвердила деталі референдуму про перейменування країни

Читать на русском
Парламент Македонії проведе референдум щодо зміни назви країни і членства в НАТО і Європейському Союзі 30 вересня.

У понеділок, 30 липня, парламент Македонії призначив на 30 вересня референдум щодо зміни назви країни і членства в НАТО і Європейському Союзі.

Як передає «Слово і Діло» з посиланням на Reuters, 68-м депутатів з 120-ти проголосували за проведення референдуму. На засіданні не були присутні депутати опозиційної партії Македонії ВМРО-ДПМНЄ, які виступають проти референдуму.

У Македонії пройшли протести через зміну назви країниУ македонській столиці пройшли акції протесту проти підписаної угоди про перейменування країни.

На всенародне голосування буде винесено питання: «Ви підтримуєте членство в НАТО і ЄС, приймаючи угоду про назву, укладену між Республікою Македонія та Грецією?».

У червні Македонія і Греція підписали історичну угоду, згідно з якою Македонія змінить свою назву на Північну Македонію. Натомість Афіни розблокували переговори щодо приєднання Македонії до НАТО і до Європейського Союзу.

25 липня Македонія почала переговори про вступ до НАТО. Балканська країна може стати 30-м членом Північноатлантичного альянсу.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: