Китай підтвердив арешт голови Інтерполу

Читать на русском
Центральний комітет Комуністичної партії Китаю офіційно оголосив про розслідування щодо голови Інтерполу.

Центральний комітет Комуністичної партії Китаю офіційно оголосив про розслідування щодо голвои Інтерполу і за сумісництвом заступника міністра громадської безпеки КНР Мена Хунвея, якого підозрюють в порушенні закону.

«В цей час державний комітет з нагляду проводить розслідування щодо нього», - цитує заяву центральної комісії ЦК КПК з перевірки дисципліни «РІА Новини». При цьому влада не уточнила, який саме закон він порушив і де чоловік перебуває.

7 жовтня французька газета Le Parisien написала, що Мен Хунвей підозрюють в незаконному сприяння отримання контрактів компанією, яка працює в сфері боротьби з кіберзлочинністю.

За даними АВС, в повідомленні партійної організації, яка розслідує злочини вищих чиновників, йдеться про те, що президент Інтерполу Мен Хунвей підозрюється в порушенні закону на території КНР. У чому саме підозрюють Хунвея, поки невідомо. Однак за даними ЗМІ йдеться про корупцію.

Як повідомляє South China Morning Post, в Китаї офіційно підтвердили, що правохоронні органи затримали президента Інтерполу.

Нагадаємо, що у Франції правоохоронні органи почали офіційне розслідування за фактом зникнення президента Інтерполу Мена Хунвея. Його дружина розповіла, що зв'язок з її чоловіком зникла після 29 вересня - відтоді, як він поїхав у відрядження до Китаю.

Як виявилося, він був затриманий китайськими спецслужбами в Пекіні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: