Підозрюваний НАБУ чиновник Держгеокадастру помер

Читать на русском
Один із підозрюваних детективами Національного бюро чиновник Держгеокадастру в Закарпатській області помер.

Підозрюваний детективами НАБУ в одержанні неправомірної вигоди начальник відділу у Воловецькому районі Головного управління Держгеокадастру в Закарпатській області Юрій Понзель помер.

Про це йдеться в листі Воловецького районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції Закарпатської області Міністерства юстиції, повідомляє «Слово і Діло».

Зазначається, що до НАБУ 5 вересня надійшов лист, в якому йдеться про те, що Понзель помер. Актовий запис про смерть складений 30 липня. Як повідомляють ЗМІ, Понзель помер від серцевої недостатності.

У зв'язку з цим детективи НАБУ просили суд залишити без розгляду клопотання про відсторонення Понзеля від посади. Суд підтримав.

Як відомо, на початку травня Генеральна прокуратура спільно з Національною поліцією затримала Понзеля та провідного фахівця Держгеокадастру за підозрою в отриманні неправомірної вигоди в розмірі 130,5 тисяч доларів (3,42 мільйона гривень). За версією слідства, чиновники вимагали неправомірну вигоду в розмірі 270 тисяч доларів від фізичної особи за виділення йому земельних ділянок для будівництва гірськолижного спуску та готелю на території Воловецького району Закарпатської області.

Так, двоє підозрюваних нібито отримали лише частину з озвученої суми, а саме 130,5 тисяч доларів. Зазначені гроші їм передали двома траншами в 13 і 117,5 тис. дол. 5 квітня і 2 травня відповідно. 2 травня їх затримали, а 3 травня – повідомили про підозру. Понзеля суд відправив під домашній арешт, а провідного фахівця взяли під варту з альтернативою застави в 650 тис. грн.

Крім того, провідного фахівця відсторонили від посади.

Нагадаємо, цю справу ГПУ передала до НАБУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: