Справа Держгеокадастру: суд зобов'язав НАБУ повернути банківські картки та телефони

Читать на русском
Столичний райсуд постановив, щоб детективи Антикорупційного бюро повернули деякі вилучені речі.

Суд зобов'язав детективів НАБУ повернути три банківські картки та два мобільних телефони iPhone його власнику, які були вилучені під час обшуку в справі про отримання неправомірної вигоди посадовими особами Головного управління Держгеокадастру в Закарпатській області.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду скарги власника майна, повідомляє «Слово і Діло».

Зазначається, що рішенням Солом'янського райсуду був наданий дозвіл на проведення обшуку за місцем проживання власника телефонів і банківських карток, а також у будівлі главку Держгеокадастру в Закарпатській області. Під час обшуків детективи за місцем проживання вилучили низку речей, у тому числі дві картки ПриватБанку, одну карту УкрСиббанку, iPhone 7 і 6S, а також жорсткий диск, флешку, блокноти, 7 тисяч доларів готівкою, відеореєстратор тощо.

Скоріш за все, обшук проводився за місцем проживання колишнього начальника відділу у Воловецькому районі Гглавку Держгеокадастру в Закарпатській області Юрія Понзеля. Його адвокат подав скаргу, вказавши, що на три банківські картки та два телефони не накладали арешт, отже, речі є тимчасово вилученим майном.

Детектив заперечував проти задоволення скарги. Однак суддя вирішив повернути речі й зобов'язав детективів НАБУ повернути телефони та банківські картки.

Нагадаємо, справу про хабар працівникам Держгеокадастру передали до НАБУ.

Раніше ГПУ затримала на хабарі працівників главку Держгеокадастру в Закарпатській області.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: