Українські вчителі відзначають професійне свято

Читать на русском
У неділю, 7 жовтня, в Україні святкують День працівників освіти. Президент і прем'єр-міністр країни привітали українських педагогів із професійним святом.

У неділю, 7 жовтня, в Україні святкують День працівників освіти.

Як пише «Слово і Діло», День працівників освіти або, як його ще називають, День учителя, який традиційно відзначається в першу неділю жовтня, - професійне свято всіх українських педагогів. Він був установлений указом президента в 1994 році.

Навчання – світло: які обіцянки щодо освіти дають політикиУряд сьогодні схвалив підвищення зарплати вчителям. З цього приводу Слово і Діло згадує обіцянки політиків щодо реформи освіти.

На сьогодні в українському освітньому секторі працює близько 850 тис. педагогів, вихователів, майстрів виробничого навчання, науково-педагогічних працівників і керівників. Вони займаються з 1,3 млн дошкільників, навчають 3,9 млн школярів і близько 3 млн студентів.

Президент України Петро Порошенко та прем'єр-міністр Володимир Гройсман привітали українських учителів із професійним святом.

«Вірю, що віддане служіння педагогів своєму покликанню, високий професіоналізм стануть запорукою подолання агресії та процвітання нашої Батьківщини», - йдеться в привітанні президента України.

Також українських учителів привітав глава уряду. Він зазначив, що реформування сфери освіти є одним із пріоритетів уряду.

«Найважливішою ланкою в цьому процесі, безумовно, є вчитель - педагоги, вихователі. Від вашої наполегливості та успіху, без перебільшення, залежить майбутнє України» - сказано в привітанні прем'єр-міністра.

Нагадаємо, раніше в Кабміні заявили про впровадження нової форми освіти. Уряд схвалив Концепцію підготовки фахівців за дуальною формою здобуття освіти.

Раніше повідомлялося, що в Україні за два роки створили 400 опорних шкіл.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: