Клімкін запропонував запровадити біометричні візи для росіян

Читать на русском
Голова МЗС України Павло Клімкін запропонували запровадити для росіян, які  в'їжджають в країну біометричні візи.

Україна може ввести біометричні візи для громадян Російської Федерації.

Про це в ефірі «UA: Харків» заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін, пише «Слово і Діло».

За його словами, система біометричного контролю на кордоні з Росією показала себе ефективною, оскільки створюється банк даних з біометричною інформацією. Це виправдано, беручи до уваги нещодавній випадок з отруєнням у Великій Британії колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля, вважає міністр.

«Ми створюємо банк даних, ми прекрасно розуміємо, що можуть бути маніпуляції, як бачите, відома історія з отруєнням Скрипаля - зміна ідентичності і так далі. Якщо є біометричні дані, ми чудово знаємо, про яких людей йдеться, і просто зміна документів вже не допоможе», - зазначив Клімкін.

Водночас міністр наполягає на необхідності попереднього погодження візитів росіян в Україну. За його словами, на сьогодні проводиться контроль переміщення тих громадян Російської Федерації, щодо яких є підозри.

«Але відслідковувати всіх, звичайно, досить складно. Звичайні візи з Росією нам не допоможуть… якщо це недостатньо ефективно, потрібно буде думати над впровадженням біометричних віз», - додав він.

Раніше повідомлялося, що голова МЗС України проти закриття консульств Росії в Україні, оскільки між Москвою і Києвом сьогодні немає дипломатичних відносин, а якщо звести нанівець і консульські, то наші громадяни, в тому числі політв'язні, залишаться без допомоги рідної держави.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: