У США затримали підозрюваного у відправці конвертів із рицином

Читать на русском
У місті Логан американського штату Юта затримали підозрюваного у відправці конвертів із токсином рицин на адресу Пентагону і Білого дому.

У місті Логан американського штату Юта затримали підозрюваного у відправці конвертів із токсином рицин на адресу Пентагону і Білого дому.

ФБР закликало жителів міста не наближатися до місця проведення поліцейської операції, повідомляє DW. За словами представника відомства Дугласа Девіса, мова йде про «речовини, котрі потенційно загрожують здоров'ю», передає «Слово і Діло».

Офіційний представник Пентагону Дана Уайт заявила, що перші результати розслідування вказують на використання «насіння рицини, з яких отримують токсин рицин». ФБР продовжує розслідування, зазначила вона.

Нагадаємо, в Міністерство оборони США були відправлені щонайменше дві посилки, що містять високотоксичну речовину рицин. Вони були адресовані міністру оборони Джеймс Меттісу і начальнику морських операцій адміралу Джону Річардсону. Секретна служба США перехопила «підозрілий конверт», адресований президенту США Дональда Трампа. Невідомо, чи містився в цьому конверті рицин.

В обох випадках листи були виявлені ще до того, як потрапили в Білий дім і Пентагон. Про інциденти в Вашингтоні стало відомо після того, як двоє людей були доставлені до лікарні після контакту з «білою порошкоподібною речовиною» в офісі сенатора Теда Круза в Х'юстоні.

Нагадаємо, Пентагон склав список країн, які несуть кіберзагрози США.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: