США знайшли альтернативу ракетним двигунам Росії

Читать на русском
Штати мають намір замінити ракети Atlas V з російськими двигунами РД-180 на ракети Vulcan із двигунами Blue Origin.

Ракетні двигуни BE-4 для перспективних ракет-носіїв Vulcan виробництва компанії United Launch Alliance поставлятиме компанія Blue Origin Джеффа Безоса.

Як пише «Слово і Діло» з посиланням на Reuters, Vulcan покликаний замінити ракети Atlas V, на яких встановлені російські двигуни РД-180.

Перший запуск ракети Vulcan запланований на 2020 рік.

Компанія Безоса має намір розвивати співпрацю з американською владою у сфері запуску космічних апаратів. «United Launch Alliance – головний постачальник послуг для запуску місій у галузі національної безпеки, й ми дуже раді бути частиною їхньої команди й цієї місії», – відзначає генеральний директор Blue Origin Боб Сміт.

Раніше в РФ заявили, що симетрично відповідатимуть на санкції США щодо окремих осіб і підприємств, але не планують припиняти постачання ракетних двигунів для американської космічної програми.

У 1997 році Москва й Вашингтон уклали угоду майже на $1 млрд про постачання 101 двигуна РД-180. Півтора роки тому Конгрес США запровадив заборону на їх використання після 2019 року, але потім скасував його, коли стало зрозуміло, що свої двигуни протягом найближчих трьох років у США створені не будуть. Відразу після цього консорціум United Launch Alliаnce (ULA) замовив у НВО «Енергомаш» додатково 20 РД-180.

Нагадаємо, СБУ ініціювала санкції проти російських транспортних компаній.

У Росії поки не сформулювали заходів у відповідь, проте заявили, що виходитимуть із принципу взаємності.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: