Стала відома назва нової угоди США, Мексики та Канади

Читать на русском
Сполучені Штати, Канада і Мексика досягли тристоронньої торгового угоди. Тепер вона називатиметься USMCA.

Сполучені Штати, Канада та Мексика досягли тристоронньої торгового угоди. Тепер вона називатиметься USMCA.

Як пише «Слово і Діло», про це на сайті уряду Канади повідомили в спільній заяві голова МЗС країни Христя Фріланд та торговий представник США Роберт Лайтхайзер.

Голова СОТ розповів про загрозу глобальної торговельної війниГенеральний директор Світової організації торгівлі Роберто Азеведо вважає, що торгова війна несе в собі загрози, з якими необхідно боротися.
  Раніше стало відомо, що сторони домовилися про переукладання угоди. Підписати її планується протягом 60 днів. Сторони також зазначили, що з нетерпінням чекають, коли документ набуде чинності.

Консультації за договором між Канадою та США проходили в Оттаві з 29 вересня. З канадського боку в них брали участь прем'єр країни Джастін Трюдо, голова МЗС Христя Фріланд та посол Канади у Вашингтоні Девід Макнотон. Склад американської делегації не повідомляється.

26 серпня президент США Дональд Трамп оголосив про поліпшення відносин США та Мексики. Незабаром стане можливим підписання торгової угоди між двома країнами.

4 вересня прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що Канада не піде на поступки США щодо ключових пунктів Північноамериканської зони вільної торгівлі (НАФТА).

Своєю чергою президент США Дональд Трамп 27 вересня не прийняв пропозицію канадського прем'єра Джастіна Трюдо про проведення двосторонньої зустрічі на полях Генасамблеї ООН.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: