Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Руслан Сидорович

Читать на русском
Руслан Сидорович виконав рівно половину своїх запевнень. Як і багато інших, він обіцяв домогтися скасування депутатської недоторканності.

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Руслан Сидорович (фракція «Самопомочі»).

Сидорович пройшов до Верховної Ради на виборах у 2014 році за загальнодержавним багатомандатним округом. За час своєї каденції він дав 38 обіцянок, виконав рівно половину (50%), а 6 – провалив.

Усі невиконані обіцянки Сидоровича – з програми «Самопомочі». Зокрема, він обіцяв домогтися скасування пільг парламентарів і міністрів, однак ані сам депутат, ані його колеги відповідних ініціатив не подали.

Провалив нардеп обіцянку домогтись удосконалення механізмів відбору суддів. Він утримався при голосуванні за законопроект «Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)», який передбачав запровадження механізму обрання суддів виключно на конкурсних засадах.

Крім того, Сидорович у програмі обіцяв домогтися прозорості процедури реалізації державного майна. В 2016 році парламент ухвалював зміни до закону «Про приватизацію державного майна» в частині досягнення прозорості та відкритості приватизаційного процесу, посилення захисту національних інтересів і формування ефективної правової бази у сфері приватизації. Але нардеп за нього не проголосував. Також Сидорович не голосував і за законопроекти, які спрощують процедуру надання послуг для громадян і бізнесу, й провалив відповідну обіцянку.

Минулого року Сидорович пообіцяв зареєструвати законопроекти про внесення змін до Господарського та Цивільного процесуальних кодексів, а також Кодекс адміністративного судочинства. Обіцяні ініціативи з'явилися в Раді в лютому цього року, зараз вони перебувають на розгляді профільного комітету. Таким чином, він свою обіцянку виконав.

У травні 2016 року, коли йшло обговорення нової кандидатури на посаду генерального прокурора, Сидорович запевнив, що «Самопоміч» не підтримає «політика» на цю посаду. І коли Рада ухвалювала постанову про призначення на посаду голови ГПУ Юрія Луценка, фракція в кількості 24 депутатів проголосувала «проти».

Виконав Сидорович обіцянку домогтися підвищення заробітної плати вчителям. Минулого року він підтримав освітню реформу, яка це передбачає.

Ще 13 обіцянок народному депутату потрібно виконати. Зокрема, домогтися скасування депутатської недоторканності. Нещодавно Рада ухвалила рішення продовжувати роботу над відповідним законопроектом.

Перед виборами Сидорович обіцяв домогтися запровадження медичного страхування. В парламенті зараз очікують на розгляд кілька законодавчих ініціатив.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: