СБУ викрила привласнення грошей на Запорізькій АЕС

Читать на русском
Деякі запчастини на ЗАЕС підрядником не поставлялися. Але чиновники підтвердили виконання робіт у повному обсязі й перерахували майже 14 мільйонів гривень.

Правоохоронці викрили факт привласнення грошей на Запорізькій атомній електростанції.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба СБУ в середу, 3 жовтня.

Як з'ясувалося, на початку 2017 року чиновники Запорізької АЕС уклали договір із приватною структурою на проведення капітального ремонту випробувального стенду. Цей стенд використовують для тестування обладнання реакторних відділень енергоблоків атомної станції з перевірки надійності роботи системи, зокрема стійкості ядерних реакторів до сейсмічної активності.

Було встановлено, що деякі запчастини, які підлягали заміні в межах угоди, фактично на станцію підрядником не поставлялися. Водночас чиновники атомної станції підтвердили виконання робіт у повному обсязі й перерахували комерсантам майже 14 млн грн.

«Розпочате кримінальне провадження за частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство», – йдеться в повідомленні.

Раніше СБУ розкрила факт привласнення державних грошей чиновниками «Укравтодору» на суму 30 млн грн. Вони сприяли підконтрольному приватному підприємству в перемозі на тендері.

Чиновником, який привласнив 30 млн грн держкоштів «Укравтодору», виявився заступник керівника агентства Славоміра Новака.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: